Add

2014 m. liepos 3 d., ketvirtadienis

Mixed Berry Yogurt Cupcakes / Jogurtiniai uogų keksiukai



Experience. This recipe has waited its turn for so long! Almost two months, I think. I used to leave it aside and work with other recipes. But today is the day... Enough. 

So why did I bake these cupcakes? Simple - need to consume natural yogurt quickly before it expires. I also had some frozen berries so used them with these cupcakes. You can use any berries you like: fresh, frozen, sweet or sour. 

Got 12 cupcakes. Finally 12 cupcakes, not 11 as always! Ha ha. 

Taste. Fluffy, soft, delicious cupcakes with mixed berries. 

The taste will differ from the berries you use. I used frozen berries: blackberries, raspberries, black and red currants, so my cupcakes were little sour.

What I would do different next time. I would put more berries.

Mixed Berry Yogurt Cupcakes


Ingredients

260 g plain flour
240 ml natural yogurt 
100 g sugar
60 ml sunflower oil
1 egg
1 tsp baking powder
1/2 tsp baking soda
1/2 tsp vanilla extract
1/4 tsp salt
100 g mixed berries (fresh or frozen)

Instructions

1. Whisk the oil, yogurt, egg and vanilla in a mixing bowl. 
2. Mix the flour, sugar, baking powder, soda and salt into another bowl.
3. Take one tablespoon of flour mixer and stir into the berries. Lightly mix. This won't let berries to sink in the batter.
4. Mix well the flour mixture with the yogurt mixture.
5. Add berries to the batter, mix again.
6. Preheat the oven to 190ºC and line a 12-hole muffin tin with paper cases. Evenly scoop the mixture into the paper cases. 
7. Bake the cupcakes for about 15-20 minutes or until a skewer inserted into the center of one of the cupcakes comes out clean.
8. Once baked transfer the cupcakes to a wire rack to cool completely.

Recipe from Sauleta virtuve



Patirtis. Šis receptas savo eilės laukė jau senokai, turbūt gerus porą mėnesių. Vis atidėvau kitam kartui ir užsiimdavau kitų receptų aprašymais ir publikavimais. Tačiau šiandien nusprendžiau, jog gana tempti gumą ir būtinai reikia pasidalinti. Juk uogų sezonas prasidėjęs.

Jogurtiniai keksiukai su uogomis - paskubomis gamintas kepinys, su tikslu sunaudoti jogurto likučius. Kaip tik dar turėjau įvairių šaldytų uogų, jos puikiai čia tiko. Galima naudoti bet kokias uogas: šviežias, šaldytas, rūgštesnes, saldesnes, kokias turite. 

Gavosi 12 didelių keksiukų! Pagaliau ne 11, o kaip priklauso 12! Cha cha. 

Skonis. Minkšti, purūs, skanūs keksiukai su uogomis. 

Skonis priklausys ir nuo jūsų naudojamų uogų. Aš naudojau šaldytas uogas: avietes, gervuoges, raudonus, juodus serbentus, todėl manieji keksiukai turėjo natūralaus uogų rūgštumo, kuris labai derėjo su saldžia keksiukų tešla. 

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Dėčiau dar daugiau uogų. Abiems su vyru norėjosi uogų dar daugiau. 


Jogurtiniai uogų keksiukai


Ingredientai

260 g miltų
240 ml natūralaus jogurto 
100 g cukraus
60 ml aliejaus
1 kiaušinis
1 šaukštelis kepimo miltelių
1/2 šaukštelio sodos
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
1/4 šaukštelio druskos
100 g įvairių uogų (šviežių arba šaldytų)

Gaminimo eiga

1. Dubenyje gerai išsukite aliejų, kiaušinį, jogurtą, vanilę. 
2. Kitame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus: miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą, druską. 
3. Paimkite šaukšto miltų mišinio ir apibarstykite uogas, išmaišykite. Taip uogos 'nepaskęs'.
4. Į miltų mišinį, pilkite jogurto mišinį ir gerai viską išmaišykite.
5. Berkite uogas į paruoštą keksiukų tešlą. Išmaišykite.
6. Įkaitinkite orkaitę iki 190ºC ir į 12 keksiukų formą sudėkite popierinius keksiukų krepšelius. Vienodai paskirstykite tešlą tarp formelių.
7. Kepkite apie 15-20 minučių arba kol metalinis iešmelis, įsmeigtas į keksiuko centrą liks švarus. 
8. Iškepusius keksiukus atvėsinkite ant grotelių. 

Receptas iš Saulėta virtuvė

4 komentarai :

  1. Kepiniai su jogurtu man labai patinka būtent dėl to, kad gaunasi tokie minkšti ir purūs.. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš ne taip daug jų esu kepusi su jogurtu :) Bet jau spėjau pastebėti, kad labai skaniai viskas gaunasi :)

      Panaikinti

Printfriendly