Add

2014 m. liepos 16 d., trečiadienis

Breakfast Egg Muffins to go / Pusryčių keksiukai išsinešimui


Experience. When we take a longer journey, we always take some food and snacks. It's nice to have something if you get hungry or take longer trip. I baked these muffins for a such trip.

I like this recipe because it's simple, quick. You can eat these muffins hot or cold.  I also wanted to try non sweet muffins for the first time. We were happy with the results, they were very delicious. However, I didn't make these muffins exactly according to the recipe, put less bacon, so they shrank a little. I really wanted to try them with mushrooms, but ran out of them. Well, maybe next time... Should be delicious.

Taste. Nice and delicious breakfast muffins with eggs, bacon, broccoli and cheese, perfect for picnics. 

Can be eaten either hot or cold. They are delicious anyway. 

What I would do different next time. I didn't make these muffins exactly according to the recipe and put less bacon, so my muffins shrank a little. Next time I would put more bacon or other meat. Also I would try muffins with mushrooms or other vegetables. 

I used paper cases for baking and they stuck a little, so next time I would just grease the muffin tin. 

Breakfast Egg Muffins to go

Ingredients

450 g cooked bacon (or any sausages)
100 g broccoli (or cauliflower) 
125 g cheddar cheese, grated
12 eggs
1/2 tsp salt
1/4 tsp pepper

Instructions

1. Cooke bacon or any sausages and cut into small pieces.
2. Whisk the eggs with the salt and pepper. 
3. Grease a 12-hole muffin tin or line with the paper cases. 
4. Put some bacon, grated cheese and broccoli pieces in the muffin cases. Pour the egg mixture, just leave a little room at the top. 
5. Bake the muffins for about 25 minutes in the preheated oven 180ºC.


Patirtis. Kai išvažiuojam kažkur tolėliau nuo namų, būtinai įsidedam maisto ir užkandžių. Niekada nežinai, kada išalksi ar kaip ilgai užtruksi. Šiuos keksiukus kaip tik kepiau tokiai kelionei. 

Receptas patiko, nes greitai, lengvai paruošiamas, valgyti galima tiek šiltus, tiek šaltus, visus produktus mes labai mėgstam. Be to norėjosi pirmą kartą pamėginti kitokius nesaldžius keksiukus. Rezultatais likom patenkinti, buvo labai skanu. Tiesa, aš nelabai žiūrėjau į produktų proporcijas ir dėjau visko tiek kiek mums patiko. Šoninės neturėjau daug, daugiau sūrio ir kiaušinių gavosi, todėl keksai atvėsę šiek tiek susitraukė. Labai norėjau pamėginti su grybais, bet deja, kaip tyčia jų neturėjau. Kitam kartui teks... Turėtų būti skanu. 

Skonis. Labai skanūs pusrytiniai keksiukai su kiaušiniu, šonine, sūriu ir brokoliais, kurie puikiai tiks piknikui (išvykai). 

Galima valgyti tiek šiltus, tiek šaltus. Skanūs bet kokiu atveju.  

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Kadangi nelabai laikiausi produktų proporcijų, kitąkart dėčiau daugiau šoninės ar kitos mėsos, nes manieji šiek tiek susitraukė. Taip pat pamėginčiau keksiukus su grybais ar kitom daržovėm.

Naudojau popierines keksiukų formeles, ne taip lengvai jie man nusilupo, todėl kitąkart kepimo formą ištepčiau tik riebalais ir nenaudočiau popierinių formelių.


Pusryčių keksiukai išsinešimui


Ingredientai

450 g keptos šoninės (ar bet kokių virtų/keptų dešrelių)
100 g brokolių (ar/ir žiedinio kopūsto)
125 g čederio sūrio, tarkuoto
12 kiaušinių
1/2 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio pipirų

Gaminimo eiga

1. Šoninę pakepkite (jei naudojate dešreles išvirkite ar apkepkite), smulkiai supjaustykite.
2. Kiaušinius išplakite, dėkite prieskonius: druską, pipirus.
3. Riebalais patepkite 12 keksiukų formą arba sudėkite popierines keksiukų formeles.
4. Į keksiukų formeles dėkite šoninės, tarkuoto sūrio, brokolio šakelių ir užpilkite kiaušinių plakiniu. Tik nepripilkite pilnų formelių, palikite šiek tiek vietos keksiukams pakilti. 
5. Kepkite apie 25 minutes iki 180ºC įkaitintoje orkaitėje.

4 komentarai :

  1. Man kartais užkandai tikrai patinka tokie nesaldūs keksiukai :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Va va aš pirmą kartą dariau ir labai patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. These look delicious! What an interesting idea for a road trip! Perfect for busy mornings! I'm wondering if they would freeze well. I'll have to try it out!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thank you Lindsey. It is really nice for a road trip or breakfast. However, I'm sorry, but I'm not sure about the freezing as I don't have much experience in this. I only freeze dough sometimes. :)

      Panaikinti

Printfriendly