Add

2014 m. birželio 9 d., pirmadienis

Strawberry Cupcakes / Braškiniai keksiukai


Experience. I had some strawberries in my fridge for a couple days. Planned to make some bakes with fresh strawberries, however didn't have much time to do this. That's why decided to make something really quick, and certainly cupcakes are perfect for this.


It is really easy to make these cupcakes, the frosting is not hard to make as well. I couldn't whisk the frosting very smooth, there was some butter lumps. The frosting was soft right after making and piping on the cupcakes, so when I finished decorating them, popped in the fridge to chill. I also used some pink food coloring to make darker color. 

I got 11 cupcakes from this batter, although should get 12. Somehow I frequently get the odd number and actually quite often 11! I should check what it actually means in numerology. Maybe it's some sort of sign to me. Ha ha. 

I liked these cupcakes, but they weren't anything very special. I'm very fussy about food. Actually not only food. Ha ha. My husband loved these cupcakes, especially the frosting. 

Comment 07/2014 - I couldn't whisk the frosting normally because used the different mixer handle. There are so much handles, sometimes I forget which one is correct. 

Taste. Fluffy, soft strawberry cupcakes. The frosting gives moisture, freshness.

What I would do different next time. The frosting was not smooth enough, there was small butter pieces left. So next time I would whisk butter and cream cheese first, then add sugar and jam, just to get smoother texture.

I would put fresh strawberry puree to the frosting, because it's natural, fresh, less sugar and certainly more flavor.

I would put some chopped strawberries into the batter to get more strawberry flavor.

Strawberry Cupcakes



Ingredients

For the cupcakes
180 g plain flour 
90 g caster sugar
100 g sunflower oil
2 eggs
1/2 tsp baking soda
200 g strawberries, mashed

For the cream cheese frosting
250 g cream cheese (used 'Philadelphia')
8 tbsp softened butter
250 ml icing sugar
1 tsp vanilla extract
60 ml strawberry jam 

Instructions

1. Whisk the oil, sugar, eggs in a mixing bowl. 
2. Sift the flour, soda into a bowl and add to the mixture. Mix everything well.
3. Pour meshed strawberries into the batter. Again mix well.
4. Preheat the oven to 180ºC and line a 12-hole muffin tin with paper cases. Evenly scoop the mixture into the paper cases and bake the cupcakes for about 20 minutes or until a skewer inserted into the center of one of the cupcakes comes out clean.
5. Remove the tin from the oven. Leave the cupcakes to cool in the tin for 5 minutes, then transfer to a wire rack to cool completely.
6. To make the cream cheese frosting, mix all ingredients in a bowl until smooth. Using a piping bag, pipe swirls of the cream onto the top of each cupcake. Decorate with fresh strawberries.

Recipe from 'Cupcake Heaven' magazine 



Patirtis. Taip jau nutiko, kad braškės keletą dienų stovėjo mano šaldytuve. Buvau suplanavus gaminti kelius kepinius, tačiau vis neturėjau pakankamai laiko jais užsiimti, todėl gelbėdama braškes, radau greitą ir lengvą keksiukų receptą ir būtinai juo pasinaudojau.

Keksiukus iškepti tikrai lengva. Kremą pagaminti irgi nesunku. Tik man jis gerai neišsiplakė, liko smulkių sviesto gumuliukų. Iškart išspaudus kremą, jis būna minkštas, todėl papuošus keksiukus įdėjau juos į šaldytuvą, kad kremas apstingtų. Į kremą įpyliau kelis lašus rūžavų maistinių dažų, kad spalva būtų sodresnė.

Gavosi 11 keksiukų, nors turėtų gautis 12. Tačiau man visad gaunasi nelyginis skaičius ir dažniausiai 11! Reiktų pasidomėti, ką numerologijoje jis reiškia. Gal tai kažkoks ženklas. Cha cha. 

Man keksiukai buvo skanūs, bet niekuo per daug nestebinantys. Vyrui jie patiko daug labiau. Ypač jam patiko kremo kepurėlės.  

Pastaba 07/2014 - Kremo gerai neišplakiau, nes pasirodo naudojau netinkamą mikserio mentelę. Jų tiek daug, kad kartais užmirštu, kuris kam skirtas.

Skonis. Minkšti, purūs braškiniai keksiukai. Kremas saldus, suteikia drėgnumo, gaivumo.

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Kremo man neišėjo išplakti tolygiai, liko mažų sviesto gumuliukų, todėl kitąkart bandyčiau kremą maišyti pamažu. Pirma, gerai išsukčiau minkštą sviestą su kreminiu sūriu, o vėliau įmaišyčiau cukraus pudrą ir braškių džemą.

Į kremą vietoj džemo, pamėginčiau dėti šviežių pertrintų braškių per sietelį. Turėtų būti labai kvapnu ir aišku daug natūraliau bei mažiau cukraus.

Į keksiukų tešlą įpjaustyčiau šiek tiek braškių, kad labiau jaustųsi jų skonis.

Braškiniai keksiukai


Ingredientai

Keksiukams
180 g miltų 
90 g cukraus
100 g saulėgrąžų aliejaus
2 kiaušiniai
1/2 šaukštelio sodos
200 g trintų braškių

Kreminio sūrio kepurėlėms
250 g kreminio sūrio (naudojau 'Philadelphia')
8 šaukštai minkšto sviesto
250 ml cukraus pudros
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
60 ml braškių džemo 

Gaminimo eiga

1. Dubenyje gerai išsukite aliejų, cukrų, kiaušinius. 
2. Berkite persijotus miltus, sodą. Viską gerai išmaišykite.
3. Braškes sutrinkite ir sudėkite į tešlą. Išmaišykite.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC ir į 12 keksiukų formą sudėkite popierinius keksiukų krepšelius. Į formeles vienodai paskirstykite tešlą (aš į 1 formelę dėjau 1 ledų šaukštą) ir kepkite apie 20 minučių arba kol metalinis iešmelis, įsmeigtas į keksiuko centrą liks švarus. 
5. Baigus kepti, išimkite keksiukus iš orkaitės. Palikite keksiukus 5 minutėms formoje, tuomet perkelkite ant grotelių visiškai atvėsti.
6. Kremui pagaminti, mikseriu suplakite visus ingridientus, kol masė taps vienalytė. Dėkite kremą į konditerinį maišelį ir dekoruokite keksiukus. Papuoškite braškėmis.

Receptas iš žurnalo 'Cupcake Heaven' 

3 komentarai :

  1. Niam.. skanu turėtų būti, nebandžiau nieko kepti su braškėmis :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aha, skanu. Aš dabar eksperimentuoju su braškėm. Tai tortuką, tai keksiukus, vyniotinį, ledus net dariau :)

      Panaikinti
    2. Siandien kepiau pagal si recepta:( Neskanus gavosi keksiukai, slapi kazkokie, tesla neissikele.

      Panaikinti

Printfriendly