Add

2014 m. gegužės 9 d., penktadienis

Chocolate Chip Cookies / Sausainiai su šokolado gabaliukais





Experience. Once I tried to make chocolate chip cookies and had a terrible experience. When I saw this recipe and read how good they were, decided to give another shot. I'm glad, I actually did!

It is very easy and quick to make these cookies, you only need to mix everything well. I made 3/4 of the given amount and got about 17 normal size cookies.


When I took the cookies out of the oven, they were very soft! I thought I made something wrong or unbaked them. But don't worry, once they cool, the cookies become crunchy and hard. 

Taste. Crunchy, sweet and simply delicious. 

What I would do different next time. I would put less sugar in the dough. Probably only 1 cup, it's enough for me. Also, I would put only 100 g -150 g chocolate chips, 

Chocolate Chip Cookies


Ingredients
1 cup - 250 ml

1 cup of softened butter
1 cup of brown sugar
1.2 cup of caster sugar
2 eggs
2.5 cups of plain flour
1 tsp baking powder
1 tsp vanilla extract
300 g chocolate chips
a pinch of salt

Instructions

1. Put the butter, brown and caster sugar into a large bowl and beat well. One by one beat in the eggs, mixing well. Stir in vanilla extract.
2. Add flour, baking powder and salt in the mixture, mix everything. Fold in chocolate chips.
3. Scoop the dough on a baking tray lined with baking parchment (about 1 tbsp for 1 cookie). Leave about 5 cm between the cookies.
4. Bake in the preheated oven 160ºC - 170ºC for about 10 minutes. Leave cookies for several minutes on the baking tray and transfer on a wire rack to finish cooling.

Recipe from Cranberry Jam 



Patirtis. Sausainius su šokolado gabaliukais esu gaminusi vieną kartą ir tas kartas nebuvo labai sėkmingas. Pamačiusi šį receptą ir paskaičius, kaip autorė juos giria, nusprendžiau pamėginti ir aš. Gal šįkart viskas bus gerai? Ir buvo!

Sausainius pagaminti labai lengva ir greita, nes tereikia viską gerai sumaišyti. Gaminau iš 3/4 normos, man gavosi apie 17 normalaus dydžio sausainių.

Baigus kepti, išėmiau sausainius iš orkaitės ir baisiai išsigandau, nes sausainiai buvo labai minkšti. Galvojau, kad neiškepė arba kažką ne taip padariau. Bet viskas taip ir turi būti. Atvėsę jie sukietėja. 

Skonis. Traškūs, saldūs, labai skanūs sausainukai. 

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Kitąkart dėčiau iš viso tik stiklinę cukraus, kad nebūtų labai saldu. Taip pat dėčiau mažiau šokolado gabaliukų. Man užtektų ir 100 g -150 g. 

Sausainiai su šokolado gabaliukais


Ingredientai
1 stiklinė - 250 ml

1 stiklinė minkšto sviesto 
1 stiklinė rudo cukraus
1/2 stiklinės balto cukraus
2 kiaušiniai
2 1/2 stiklinės miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
300 g šokolado gabaliukų
žiupsnelis druskos

Gaminimo eiga

1. Dubenyje gerai išsukite sviestą, rudą ir baltą cukrų. Vieną po kito muškite kiaušinius, gerai išplakite. Supilkite vanilės ekstraktą.
2. Pilkite miltus, kepimo miltelius ir druską, vėl viską gerai išmaišykite. Suberkite šokolado gabaliukus.
3. Su paprastu ar ledų šaukštu dėkite po tešlos gabaliuką į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (1 šaukštas 1 sausainiui). Palikite 5 cm tarpus tarp sausainių.
4. Kepkite sausainius įkaitintoje orkaitėje 160ºC - 170ºC apie 10 minučių. Palikite kelias minutes sausainius kepimo formoje ir tik tuomet perkelkite ant grotelių visiškai atvėsti.

Receptas iš Cranberry Jam 

8 komentarai :

  1. Kaip gražiai pavyko :) aš ir dedu mažiau cukraus nei originaliam recepte, nes ypač su balto arba pieniško šokolado gabaliukais saldumo užtenka.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai va aš dariau su pienišku šokoladu, tai man saldoka buvo. O vyrui normaliai :) Matyt skonio receptoriai skiriasi :)) Aš arbatą be cukraus geriu, jis su cukrumi. Kas saldžiau mėgsta, tam gal gerai būtų :)

      Panaikinti
  2. Uuuuoj, neatsisakyčiau sausainiuko vieno, kito. Labai viliojančiai atrodo! :))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Laba, norėjau pasiteirauti, stiklinė 200, 250, 240 ml?
    Ačiū:)

    AtsakytiPanaikinti

Printfriendly