Add

2014 m. gegužės 6 d., antradienis

Almond Fork Biscuits / Migdoliniai sausainiai


These are very simple, tea biscuits with a light almond flavor.




Experience. Very simple and quick recipe.  I made these cookies in half an hour. 

You will make about 16 biscuits. 

Taste. Simple, tea biscuits with a light flavor of almonds. 

What I would do different next time. I would grease the biscuits with more water because some of flaked almonds fell off.

Almond Fork Biscuits 



Ingredients

150 g self-raising flour
50 g caster sugar
100 g softened butter
25 g flaked almonds
a few drops of almond extract

Instructions

1. Put the butter into a bowl and beat with a wooden spoon. Gradually beat in the sugar and almond extract, then mix in the flour.
2. Bring the mixture together with your hands to form a dough adding a little water if required. Form the dough into balls about size of a walnut, then space apart on the lightly greased baking tray. Dip the fork in a little water and use this to flatten the biscuits. Sprinkle the flaked almonds on top.
3. Bake the biscuits in the preheated oven 180ºC for 15-20 minutes until lightly golden and leave to cool on the wire rack.

Recipe from 'Baking Heaven' magazine 






Paprastučiai arbatiniai sausainukai su švelniu migdolų skoniu.

Patirtis. Labai paprastas ir greitas receptas. Iškepiau sausainukus mažiau nei per pusvalandį.

Iš normos išeis apie 16 nedidelių sausainukų.

Skonis. Paprastučiai arbatiniai sausainukai su švelniu migdolų skoniu.

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Labiau sudrėkinčiau sausainius, nes kai kurios migdolų drožlės man nukrito.

Migdoliniai sausainiai


Ingredientai

150 g miltų
50 g cukraus
100 g minkšto sviesto
25 g migdolo drožlių
keli lašai migdolų ekstrakto
1 šaukštelis kepimo miltelių

Gaminimo eiga

1. Sviestą dėkite į dubenį ir gerai išsukite mediniu šaukštu. Berkite cukrų ir pilkite migdolų ekstraktą, tuomet įmaišykite miltus, kepimo miltelius.
2. Rankomis suformuokite tešlą, įpildami šiek tiek vandens, jei reikia. Formuokite maždaug graikinio riešuto dydžio kamuoliukus, dėkite į riebalais išteptą kepimo formą, palikdami tarpus tarp sausainių. Pamirkykite šaukutę vandenyje, suplokite ja sausainius. Apibarstykite migdolo drožlėm.
3. Kepkite sausainius įkaitintoje iki 180ºC orkaitėje apie 15-20 minučių, kol pagels ir atvėsinkite ant grotelių.

Receptas iš 'Baking Heaven' žurnalo 

2 komentarai :

Printfriendly