2014 m. balandžio 8 d., antradienis

Pusryčių pica | Breakfast Pizza




Breakfast Pizza

Ingredients

For the dough
300 g plain flour
125 g sour cream
70 g melted butter
50 ml water
1 tbsp olive oil
1 tsp soda

For the topping
4 eggs
4 pieces of bacon
mozzarella
grated cheddar cheese
2 tomatoes, chopped in small pieces
passata for greasing
some spring onion

Instructions

1. Melt the butter in a saucepan. Mix up the sour cream and soda. Put all ingredients in a large mixing bowl and start making the dough. Put the dough on a lightly floured surface and knead until the dough feels smooth. 
2. Roll out the dough in a circle and put it in the pizza baking dish. Spread some passata on top. Meanwhile, cook the bacon and slice into small pieces. Arrange mozzarella and grated cheddar cheese on the dough. Put the cooked bacon, tomatoes and crack 4 eggs on top of the pizza. 
3. Bake the pizza in a pre-heated 260ºC oven for about 10-12 minutes. Garnish with some spring onion.

Recipe from Here



Pica
skani! Buvau maloniai nustebinta, nes skonis geras. Niekada nemaniau, kad kiaušinienei skirti produktai puikiai tiktų picai. Dvejojau iki paskutinės sekundės ar bus skanu, bet paragavus pirmojo kąsnio visos abejonės išnyko, o veidą nušvietė šypsena. Pavyko! Super! 

Maloniausia, kad ir gamybos procesas pakankamai greitas. Užtruksite tik pusvalandį, kadangi tešlos nereikia kildinti, o kepti pakanka vos 10 minučių! 

Taigi, greitų, skanių ir sočių Jums pusryčių!



Pusryčių pica

Ingredientai

Picos tešlai
300 g miltų
125 grietinės
70 g tirpinto sviesto
50 ml vandens
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis sodos

Įdarui
4 kiaušiniai
4 riekelės šviežios šoninės
mocarelos
tarkuoto čederio sūrio
2 pomidorai, smulkiai supjaustyti
pomidorų pastos aptepimui
šiek tiek svogūnų laiškų

Gaminimo eiga

1. Gaminame picos tešlą. Ištirpinkite sviestą. Grietinę sumaišykite su soda. Į didelį dubenį dėkite visus produktus ir užmaišykite tešlą. Dėkite tešlą ant šiek tiek miltais pabarstyto paviršiaus ir minkykite, kol tešla taps minkšta.
2. Iškočiokite apskritimo formos picos tešlą ir dėkite į picos kepimo formą. Tešlą aptepkite pomidorų pasta. Tuo tarpu apkepkite šoninę ir supjaustykite mažais gabaliukais. Ant picos viršaus dėkite tarkuotą čederio sūrį, mocarelą, šoninę, smulkiai supjaustytus pomidorus. Pabaigai įmuškite 4 kiaušinius.
3. Kepkite labai karštoje 260ºC orkaitėje apie 10-12 minučių. Papuoškite smulkintais svogūnų laiškais. 


Receptas iš Čia


2 komentarai :

Medeja- CranberryJam rašė...

Kadangi mano pusryčiai būna apie 12 val, tai man labai tiktų tokia pica :)

Baking Secrets rašė...

Aš šiandien pusryčiavau 6 val ryto ir valgiau šios picos likučius. Buvo niam niam :)

Printfriendly