Add

2014 m. balandžio 26 d., šeštadienis

Banana, Cinnamon and Honey Teabread / Bananų keksas su medumi ir cinamonu


I made this banana cake spontaneously as I had to use ripen bananas. Usually I make banana pancakes, banana cupcakes or just simple banana bread. I've never tried banana bread with honey before. The result was great!

Very moist, oozing with honey, not too sweet and with a lovely spice of cinnamon. 



Experience. I baked from a smaller quantity than Mary Berry suggested, because I wasn't sure how this cake was. This is my version of the Banana, Cinnamon and Honey Teabread. I've also put cinnamon instead of nutmeg because I didn't have it. 

The baking of this cake was really easy as other similar cakes just mixing everything together until smooth. I had no problems while making this cake. To make the topping is also a very easy task. I was worried at fist that it might be too sweet from sugar and honey in the dough and also from the honey topping but was totally wrong. Everything was just right. 

Taste.  Very moist, oozing with honey, not too sweet and with a lovely spice of cinnamon. As there is a lot of bananas, the banana flavour is so rich that everyone who loves bananas, will love this cake too. 

What I would do different next time. Basically, I would not change anything. Maybe the only thing I would do put even more cinnamon cause I love it.

Banana, Cinnamon and Honey Teabread


Ingredients

For the teabread
175 g self-raising flour
175 g bananas
75 g caster sugar
75 g softened butter
2 eggs
4 tbsp runny honey
1 tsp cinnamon
1/2 tsp baking powder
grated zest of 1/2 lemon

For the topping
1 tbsp runny honey

Instructions

1. Mix together the butter, sugar, flour, baking powder, eggs, honey, cinnamon, lemon zest mashed bananas in a bowl until smooth and blended.
2. Heat the oven to 160ºC. Lightly grease a tin and line the base with baking parchment.
3. Turn the mixture into prepared tin and level the surface.
4. Bake in the oven for about 1 1/4 hours or until a fine skewer inserted into the centre comes out clean. Leave to cool in the tin for a few minutes then turn out and finish cooling on a wire rack.
5. To make the topping, gently warm the honey in a small pan then brush over the top of the cold teabread.

Recipe from Mary Berry's 'Baking bible'



Šį bananų keksą kepiau spontaniškai, kadangi reikėjo sunaudoti bananus. Įprastai kepu baninius blynus, bananinius keksiukus, kartais kokią paprastą bananinę duoną. Niekada nebandžiau bananinio kekso su medumi, norėjosi pamėginti. O rezultatas tiesiog puikus!

Tai drėgnas, persisunkęs medumi, tačiau ne per saldus keksas su cinamono prieskoniu.

Patirtis. Prieš kepdama nebuvau visiškai tikra ar bus skanu, todėl kepiau iš sumažintos normos nei nurodyta Marry Berry's knygos recepte. Jums pateikiu savąją versiją. Taip pat įdėjau cinamono vietoj jos siūlomo muskato, nes jo neturėjau. 

Gaminimo pocesas labai lengvas, kaip ir visų keksų. Tiesiog viską gerai išmaišyti. Todėl jokių bėdų nekilo. Aptepti pyragą medumi taip pat nesudėtingas pocesas. Galvojau bus per saldu nuo medaus ir cukraus tešloje bei medumi aptepto kekso viršaus, tačiau buvo pats tas. 

Skonis. Tai drėgnas, persisunkęs medumi, tačiau ne per saldus keksas su cinamono prieskoniu. Kekse labai jaučiasi bananai, nes jų dedasi gana nemažai. Kas mėgsta bananus, tam tikrai patiks. 

Ką daryčiau kitąkart kitaip. Iš esmės nieko nekeisčiau, nes keksas tikrai puikaus harmoningo skonio. Galbūt įdėčiau daugiau cinamono, nes jį labai mėgstu.

Bananų keksas su medumi ir cinamonu


Ingredientai

Tešlai
175 g miltų
175 g bananų
75 g cukraus
75 g minkšto sviesto
2 kiaušiniai
4 šaukštai skysto medaus
1 šaukštelis cinamono
1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
1/2 tarkuotos citrinos žievelės

Aptepimui
1 šaukštas skysto medaus

Gaminimo eiga

1. Dubenyje išsukite minkštą sviestą, cukrų, miltus, kepimo miltelius, kiaušinius, medų, cinamoną, citrinos žievelę ir trintus bananus, kol tešla bus vientisa.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 160ºC. Kepimo formą šiek tiek patepkite riebalais (sviestu) ir išklokite kepimo popieriumi.
3. Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą. Išlyginkite paviršių.
4. Kepkite apie 1 valandą 15 minučių arba kol įsmeigus metalinį iešmelį, jis liks švarus. Palikite keksą keliom minutėm atvėsti kepimo formoje, vėliau visiškai atvėsinkite ant grotelių.
5. Aptepimui, nedideliame puodelyje šiek tiek pakaitinkite medų ir juo aptepkite atvėsusio kekso paviršių.

Recipe from Mary Berry's 'Baking bible'


2 komentarai :

  1. Nuolat turiu perdaug bananų, kuriuos reik sunaudot :) Pirma bandyta bananų duonelė nesigavo, tai nuo tada bananų duonelių ir keksų nekepu :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O kodėl nesigavo? Sunku padaryti, kad nesigautų keksas :))

      Panaikinti

Printfriendly