2013 m. rugpjūčio 28 d., trečiadienis

Uncooked Chocolate Bars / Nekepti šokoladiniai batonėliai arba Tinginys kitaip



This recipe caught my eye straight away cause it's simple, easy to make and reminded me of Rocky Road Crunch Bars which I've liked in my childhood. We used to make it different in Lithuania with condensed milk and biscuits were crushed into bigger pieces. These Chocolate Bars melt in your mouth and are really nice with a cup of coffee. And the best thing is you will need only 15 minutes to prepare everything and no baking at all! 




Uncooked Chocolate Bars

Ingredients

250 g digestive biscuits, crushed
200 g plain chocolate
50 g butter
3 tbsp golden syrup

Instructions

1. Crunch biscuits into small pieces. Place butter, chocolate and syrup in a saucepan and heat gently until melted. Stir in the biscuits and mix thoroughly.
2. Turn into a lined tin and smooth the top with palette knife. Leave to set, then cut into bars. I left to set in the fridge for 1 hour. 

Recipe from Carole Handslip book "Home Baking"


Šis receptas mano dėmesį patraukė iškart, kadangi yra paprastas, lengvai pagaminamas ir priminė man Tinginį, kurį aš mėgdavau vaikystėje. Tiesa, Lietuvoje tinginį gamindavome kiek kitaip: su kondensuotu pienu ir sausainius smulkindavome didesniais gabaliukais. Šitie Šokoladiniai batonėliai tirpsta burnoje ir puikiai tinka prie puodelio kavos. O geriausia tai, kad viską paruošite per mažiau nei 15 minučių ir nieko nereiks kepti!

Nekepti šokoladiniai batonėliai arba Tinginys kitaip

Ingredientai

200 g sausainių, susmulkintų iki trupinių
200 g juodo šokolado
50 g sviesto
3 valgomi šaukštai auksinio sirupo arba skysto medaus

Gaminimo eiga

1. Susmulkinkite sausainius iki smulkių trupinių. Puode pakaitinkite sviestą, šokoladą ir sirupą (medų), kol viskas išsilydys. Supilkite masę į sausainius ir gerai išmaišykite.
2. Supilkite paruoštą masę į išklotą kepimo popieriumi kepimo formelę ir sulyginkite viršų mentele. Palikite sustingti ir supjaustykite į nedidelius batonėlius. Aš palikau sustingti šaldytuve valandai ir to pakako. 

Receptas iš Carole Handslip knygos "Home Baking"

Komentarų nėra :

Rašyti komentarą

Printfriendly