Add

2013 m. kovo 31 d., sekmadienis

Wraps / Tortilijos



The 5th Baking Secret - Wraps! These lovely, simple flatbreads are soft and tender enough to wrap and fold, so you can fill them with all sorts of tasty ingredients. You can serve them unfilled too, just dip into a soup or scoop up a chilli. They are ideal for quick meals, because defrost very quickly. We enjoyed these wraps so much!!! I filled them with chicken, salad, tomatoes, paprika, sweet chilli sauce and majo. So delicious!!! 





Wraps

Ingredients


500 g strong white bread flour, plus extra for dusting
320 ml cool water
30 g unsalted softened butter
30 g caster sugar
10 g salt
10 g instant yeast
A little oil for cooking 

Instructions

1. Tip the flour into a large mixing bowl and add the salt and sugar to one side of the bowl and the yeast to the other. Add the butter and three-quarters of the water, and turn the mixture round with your fingers (start mixing). For this recipe you need cool water at around 15ºC. Continue adding the remaining water, until you picked up all the flour from the bowl. You may not need to add all the water, or you may need to add a little more - you want dough that is soft, but not soggy. Use the mixture to clean the inside of the bowl and keep going until the mixture forms a rough dough.
2. Tip the dough onto the lightly floured surface and knead for 5-10 minutes. Do not add to much flour to your work surface as this will make the dough too dry.
3. When the dough feels smooth, put it into a lightly oiled bowl to rise for 1 hour, but it's fine to leave it for 2 or 3 hours. Don't forget to cover with a tea towel.
4. Once risen, put your dough onto a lightly floured surface. Fold it inwards repeatedly until all the air is knocked out and the dough is smooth. Divide into 60 g pieces. 
5. You may find it easier to shape and cook your wraps in batches. Roll each piece into a ball. Using a rolling pin, roll out each ball to a circle, 20 cm in diameter, rolling out from the middle up, then from the middle down, and turning the dough regularly to prevent it from sticking to the work surface.
6. Heat a 23-25 cm frying pan over a high heat and add 1 tbsp vegetable oil. When it starts to smoke, place one of the dough rounds in the pan and fry for 2 minutes. Flip the bread over and cook the other side for 1 minute. Repeat to cook the rest of the dough rounds, adding a little more oil to the pan if you need to. When each one is cooked, place it on top of the last; it helps to soften them as they cool.
7. Once cool, wrap the breads in cling film. Use within 24 hours, or freeze them interleaved with cling film to keep them separate, otherwise they will freeze into a solid mass. 

Recipe from the book Paul Hollywood 'How to bake"

Once again 'Wraps' Here



Penktoji kepimo paslaptis - Tortilijos! Tai paprasta plokščia duona - pakankamai minkšta, kad būtų galima susukti ir įdaryti visokiais įdarais. Šią duoną galima tiekti ir neįdarytą, tiesiog merkite į sriubą ar čili. Tortilijas galima užšaldyti, todėl jos puikiai tinka, jei reikia greitai ką nors paruošti. Mums labai patiko šios tortilijos!!! Įdarui naudojau vištieną, salotas, pomidorus, papriką, saldų čili padažą ir majonezą. Labai skanu!!! 


Tortilijos


Ingredientai

500 g kvietinių miltų, plius šiek tiek pabarstymui
320 ml šalto vandens
30 g nesūdyto minkšto sviesto
30 g cukraus
10 g druskos
10 g sausų greito veikimo mielių
šiek tiek aliejaus kepimui

Gaminimo eiga

1. Suberkite miltus į didelį maišymo indą ir vienoje jo pusėje suberkite druską, kitoje mieles. Nedėkite druskos tiesiai į mieles, kadangi taip "nužudysite" mieles ir sulėtinsite jų poveikį. Įdėkite minkštą sviestą ir supilkite tris ketvirčius šalto vandens, pirštais sujunkite miltus su kitais produktais. Šiam receptui jums reikia 15ºC šalto vandens. Toliau pilkite vandenį ir maišykite, kol "surinksite" visus miltus nuo indo kraštų. Priklausomai nuo miltų rūšies, vandens gali reikėti šiek tiek daugiau arba mažiau - jums reikia tešlos, kuri būti minkšta, bet ne šlapia (išmirkus, ištižus). Tęskite, kol susiformuos tešlos gabalas.
2. Dėkite tešlą ant miltais pabarstyto darbo paviršiaus ir pradėkite minkyti. Minkykite apie 5 - 10 minučių, tol tešla taps glotni ir švelni. Nepersistenkite darbo paviršiaus barstydami miltais, kadangi tešla nuo per didelio kiekio miltų taps sausa.
3. Kuomet tešla - glotni ir minkšta, dėkite ją į šiek tiek aliejumi išteptą maišymo indą. Uždenkite rankšluosčiu arba maistine plėvele. Palikite tešlą pakilti bent valandai. Galima palikti pakilti ir 2 ar 3 valandom.
4. Pakilusią tešlą, dėkite ant šiek tiek miltais pabarstyto paviršiaus. Pirmiausia tešlą suformuokite į kamuoliuką, lenkdami tešlos kraštus į vidų ir išspausdami iš jos visą orą. Kartokite, kol tešloje neliks oro puslelių. Padalinkite tešlą į 60 g lygias dalis. 
5. Bus lengviau jei kočiosite tortilijas visas iš karto. Kiekvieną tešlos gabalėlį susukite į kamuoliuką. Iškočiokite tešlos kamuoliuką į 20 cm skersmens apskritimą, pradėdami kočioti iš vidurio į viršų, tuomet iš vidurio į apačią ir reguliariai sukdami tešlą, kad neprikibtų.
6. Įkaitinkite 23-25 cm keptuvę ir įpilkite 1 arb. šaukštelį aliejaus. Kai pradės rūkti, dėkite vieną tešlos apskritimą į keptuvę ir kepkite 2 minutes. Apverskite tortiliją ir kepkite dar 1 minutę. Taip iškepkite visas tortilijas, jei reikia įpilkite daugiau aliejaus. Iškepus dėkite tortilijas vieną ant kitos; tai padės išlaikyti jas minkštas.  
7. Kai tortilijos atvės, suvyniokite į maistinę plėvelę (palikus nesuvyniotą, tortilijos sukietės ir bus sunku susukti). Suvalgykite per 24 valandas arba užšaldykite. Tiesa, būtinai suvyniokite kiekvieną tortiliją atskirai, kitaip sukibs.

Receptas iš knygos Paul Hollywood 'How to bake'

Dar kartą 'Tortilijos' Čia


Komentarų nėra :

Rašyti komentarą

Printfriendly